Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Ο δεκάλογος του τυπικού καθημερινού σίριαλ

Τα συμπεράσματα μου από την πρώτη μου απόπειρα να δω καθημερινή σειρά μετά από 5 χρόνια αλλά και από τα όσα έχω δει μέχρι τώρα:

1) Κάθε καθημερινό που σέβεται τον εαυτό του πρέπει στους 10 πρωταγωνιστές οι 8 να βρίσκονται σε σχέσεις που δεν τους αρέσουν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και ταυτόχρονα να θέλουν απελπισμένα οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που είναι μαζί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

2) Όλοι έχουν κάνει σχέση με όλους, στις μισές περιπτώσεις έχουν παντρευτεί κιόλας, έχουν χωρίσει ως επί το πλείστον άσχημα, με τσακωμούς και φασαρίες αλλά εξακολουθούν να είναι φίλοι (Εμπρός στο δρόμο που χάρισε πριν χρόνια το "Τόλμη και Γοητεία")

3) Όλες οι πρωταγωνίστριες πρέπει απαραίτητα να έχουν απαχθεί έστω και μια φορά. Και όταν περάσει όλων η σειρά τους, ξανά από την αρχή και πάει λέγοντας. (Όπως στην οικογένεια Δράκου από τη "Λάμψη" που κάθε έτος προβολής είχαμε και 2 απαγωγές)

4) Σε κάθε γάμο που γίνεται στη σειρά θα πρέπει απαραίτητα το προηγούμενο βράδυ να παίξει ένα ειδύλλιο μεταξύ του ζευγαριού και του προηγούμενου τους έρωτα, ούτως ώστε μέχρι την επομένη να έχουν αλλάξει 500 φορές άποψη αν θα πρέπει να παντρευτούν ή όχι.

5) Θα πρέπει να υπάρχει κάποιο μυστικό που να ξέρουν κάποιοι από τους ήρωες της σειράς, το οποίο όταν θα μαθευτεί θα γίνει χαμός.

6) Στο cast των πρωταγωνιστών θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας γιατρός (η ολόκληρο ιατρικό συμβούλιο, όπως τότε στο "Φιλί της Ζωής"), ένας δικηγόρος (Η Ρεγγίνα και τώρα Νόρα και Λουκάς), ένας δημοσιογράφος και ένα αστυνομικός (στην περίπτωση του "Καλημέρα Ζωή" και ολόκληρο Αστυνομικό Τμήμα). Bonus: Ένας εκατομμυριούχος που έχει κάνει στη ζωή του, του κόσμου τα εγκλήματα, δεν έχει τιμωρηθεί βεβαίως για κανένα από αυτά (το αντίθετο θα μας παραξένευε) και του οποίου έχει απειληθεί χιλιάδες φορές η ζωή (ενίοτε και της οικογένειας του) από τους διάφορους που αδίκησε κατα καιρούς. Αλλά πάντα στο τέλος τη γλιτώνει (You can call me Γιάγκο Δράκο)

7) Στην περίπτωση που ένα καθημερινό πάει για πάνω από 4 χρόνια συνήθως ο κάθε ρόλος αλλάζει 4-5 ηθοποιούς (Σαν τους "Power Rangers" για κάθε διαφορετική σεζόν ένα πράγμα). Extra 100 points: Δοκίμασε να μετρήσεις πόσοι Αλέξηδες και Τατιάνες Δράκου έχουν περάσει από την "Λάμψη". Μια ομάδα του μπάσκετ για τον καθένα σίγουρα θα έχουμε δει.

8) Δολοφονίες (Όλων των ειδών και με όλα τα πιθανά όπλα. Σχοινιά, μαχαίρια, πιστόλια, πνιγμοί, ξυλοδαρμοί έχουν παρελάσει από τις οθόνες μας) και Αυτοκτονίες (Όταν απελπιστεί ο ήρωας, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Το πιστόλι και 3 σφαίρες και αντίο μάταιε κόσμε.)

9) Σωσίες (Ηθοποιοι με διπλό ρόλο) και διχασμένες προσωπικότητες (Οι οποίες σχεδόν πάντα κυνηγούν τον εαυτό τους και όταν ανακαλύπτουν την αλήθεια αυτοκτονούν όπως είπα και στο 8)

10) Η σειρά θα τελειώσει μόνο όταν τα επεισόδια φτάσουν τετραψήφιο (ή έστω τριψήφιο αριθμό). Στα χρόνια του Φώσκολου βλέπαμε και αυτό τον αριθμό στην αρχή κάθε επεισόδιού, μπας και χάσουμε το μέτρημα.


Και για να μη ξεχνιόμαστε:

Η Λάμψη


Η περιπέτειες της οικογένειας Δράκου


Καλημέρα ΖωήΟ αστυνόμος Θεοχάρης και οι δικοί του


Επιθυμίες
Ο Βούρος, η Αδριανού, η Παλαιολόγου, η Παναγοπούλου, η Αλεξανιάν και οι άλλοι

Το Φιλί της ΖωήςΤο ιατρικό συμβούλιο που λέγαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου