Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Το αφιέρωμα της εβδομάδας (Amy Lee)

Η Amy Lee είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1981 στην Φλόριντα. Χαρακτηριστικά της είναι τα όμορφα μάτια, τα μακριά μαύρα μαλλιά και η τέλεια φωνή. Όπως όλοι ξέρουμε, ήταν τραγουδίστρια των Evanescence και στιχουργός των περισσότερων τους τραγουδιών. Όταν οι Evanescence διαλύθηκαν πέρυσι, η Amy χάθηκε, αλλά ακόμα υπάρχει ελπίδα ανασυγκρότησης των Ev. Η ίδια η Amy Lee είχε δηλώσει ότι μπορεί να κάνει ένα solo, αλλά θα έχει το δικό της στυλ, και όχι το στυλ των Evanescence. Ας ελπίσουμε ότι θα ζήσουμε να την ξαναδούμε να τραγουδάει ξανά, έστω και live αγαπημένων μας τραγουδιών. Ιδιαίτερη σημείωση απο εμένα αξίζει σε ένα live που είχε κάνει σε μία εκπομπή μαζί με τον Ben Moody στο τραγούδι "Going Under" (video κάτω)

Η Amy αποτελεί την κύρια εικόνα (image) του συγκροτήματος και τις περισσότερες φορές δίνει εκείνη συνέντευξη εκ μέρους των Evanescence. Ο Ben Moody ανακάλυψε τη φωνή της Amy σε μία θερινή κατασκήνωση το 1994, όταν τραγούδησε μερικούς στίχους από το τραγούδι "I'd Do Anything For Love" του Meat Loaf παίζοντας παράλληλα πιάνο. Μετά από αυτό, τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σήμερα, η Amy Lee είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αξιοθαύμαστες φωνές στη μουσική βιομηχανία.

Όσο και αν λείψει απο τον χώρο της μουσικής, θα την αγαπάμε πάντα.








3 σχόλια:

  1. Φωνάρα η Amy Lee!

    Δεν γινόταν, οι Evanescence, να περνούσαν και μια βόλτα από 'δω;

    Στην Ελλάδα έκαναν μια συναυλία πριν διαλυθούν... Εδώ στην Κύπρο μείναμε με το παράπονο. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλι καλα που δεν διαλύθυκαν οι evanescence!Εβγαλαν εκεινο το σινγκλ κ ετοιμαζουν και άλλα τραγουδια από ότι άκουσα!!!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεννημένη στις 13 και όχι 23 Δεκεμβρίου...
    Για μένα είναι Φωνάρα και κουκλάρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή