Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Είμαι η Πετρούλα... και μόλις τελείωσα!

Βαριέστε εκείνη τη βαρετή πολυλογία του Σάκη Αρναούτογλου, που χρειάζεσαι πανεπιστήμιο για να καταλάβεις όλες τις ονομασίες των καιρικών φαινομένων; Τώρα, μπορείτε να μάθετε τον καιρό πατώντας το κουμπί του τηλεκοντρόλ σας που αντιστοιχεί στο STAR, κατά τις 21.00 η ώρα κάθε μέρα. Είναι ένας ωραίος τρόπος να μάθετε όλα τα κουτσομπολιά και ταυτόχρονα τον καιρό, μέσα από το διασκεδαστικό δελτίο της Πετρούλας Κωστίδου. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα σας προτρέπω να το κάνετε. Αν ακόμα δεν πειστήκατε, για δείτε αυτό το video:



Σχετικό link:
www.petroula.com

Η Φάρσα του Μητσικώστα στον Ρουβά


Αν και δεν συμπαθώ καθόλου τον Ρουβά, το τηλεφώνημα-φάρσα του Μητσικώστα έδειξε ότι ξέρει να σέβεται τους ανώτερούς του (ο Μητσικώστας έκανε τον Θεοδωράκη :-P). Το αν θα προσθέσει το "This is Our Night" στο "Άξιον Εστί" ο Θεοδωράκης, αυτό είναι άλλο...

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Palaiokostas Break II

Τα μάθατε; Χθες ενώ η αστυνομία κοιμόταν, απέδρασε για δεύτερη φορά ο Βασίλης Παλαιοκώστας απο τις Φυλακές Κορυδαλλού. Άνθρωποι που βρισκόταν εκεί κοντά απαθανάτισαν τις στιγμές της απόδρασης του κακοποιού με τον Αλβανό σύνεργό του, και έστειλαν τις εικόνες σε όλα τα κανάλια.



Φυσικά ο Ευαγγελάτος αυτό που βρήκε να πει ήταν: "Μπορεί οι δύο κακοποιοί να ήταν καλύτεροι απο τους πρωταγωνιστές του Prison Break, αλλά μην χάσετε αύριο την πρεμιέρα του Prison Break II στο κανάλι μας". Ό,τι να'ναι....

Eurovision με την Αννίτα Πάνια ή Eurojetaime με τις αδερφές Μαγγίρα;

Δε χωράει αμφιβολία! Η Eurovision έχει τα χάλια της που έπρεπε να λέγεται Eurojetaime! Σε 10 χρόνια να μου θυμηθείτε ότι με την Ελλάδα θα πάει η Έφη Θώδη. Είναι κατάσταση αυτή; Ο λόγος; Όλοι πηγαίνουν για χαβαλέ στην Eurovision. Δηλαδή το Baila El Chiki Chiki το 2008 πήγε για να βγει πρώτο; Όχι! Επειδή τώρα άλλαξε το σύστημα και δεν περνάνε οι 10 πρώτοι αλλά ο νικητής, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γερμανία, αρχίζουν να βγάζουν όλες τις βλακείες στη φόρα αυτές οι 5 χώρες. Για να σοβαρευτούμε λίγο! Γιατί καταργήθηκε η κριτική επιτροπή; Γιατί τα οικονομάνε μια χαρά από τα SMS, φυσικά! Αν ψήφιζαν μόνο ενήλικες, δεν υπήρχε περίπτωση να μαζεύονταν τόσοι ψήφοι, να οικονομούσαν τόσα χρήματα για το τίποτα ή να έβγαιναν τα πιο χαζά τραγούδια. Λίγες χώρες, όπως η Κύπρος και η Μάλτα πηγαίνουν στη Eurovision για να κερδίσουν την πρωτιά ή έστω μια καλή θέση. Άλλος λόγος, είναι η ύπαρξη "συμμοριών". Δηλαδή, Λευκορωσία, Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανια, Ουκρανία, Μολδαβία, δωδεκάρι στη Ρωσία και Σκόπια, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Αλβανία δωδεκάρι στην Σερβία. Αυτός είναι και ο λόγος που η Σερβία βγήκε πρώτη το 2007 και η Ρωσία το 2008. Για να σοβαρευτούμε λέω εγώ.

Links σχετικά με τη Eurovision:
www.eurovisionclub.com
www.eurovision.tv

Δίωρη απεργία Κύπριων Καθηγητών


















http://www.sigmalive.com/news/local/126406
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,3066-.aspx

Λόγος απεργίας: Η παραβατική και βίαιη συμπεριφορά των μαθητών

Και να ουρλιάζουν οι καθηγητές ότι δεν μπορούν να δουλέψουν σε αυτήν την κατάσταση. Και να ρίχνουν τις ευθύνες στους μαθητές. "Χάσανε το νόημα" λένε.


Μπορεί να το χάσαμε, αλλά εσείς το χάσατε πριν από εμας. Βάλατε μπρος στο πρόσωπο σας το προσωπείο του καθηγητή, κρύβοντας τον "άνθρωπο". Έχετε βάλει παρωπίδες. Δεν ακούτε, δεν βλέπετε. Μόλις συμβεί κάτι, μια απάντηση έχετε. "Αποβολή". Τι μαγική λέξη, μα την αλήθεια! Τι σπουδαίο όπλο για να αντιπετωπίσετε τα δεκαπεντάχρονα! Χωρίς να ακούσετε τι έγινε, χωρίς να μάθετε. Η εύκολη λύση! Δεν λέμε ότι δε φταίμε. Φταίμε, μερικές φορές, και με το παραπάνω. Αλλά τι θα καταλάβετε με το να μας αποβάλετε; Εμείς είμαστε έφηβοι. Ζούμε μονίμως μια έκρηξη που την περάσατε και εσείς. Γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε; Εμείς προσπαθούμε να σας πλησιάσουμε, αλλά εσείς στήνετε τοίχους. Τοίχους αδιαπέραστους. Και αν εμας μας αποβάλλετε, εμείς τι θα πρέπει να κάνουμε στους καθηγητές που μας υποτιμούν και μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια; Τίποτα. Γιατί εμείς δεν έχουμε το όπλο της "αποβολής". Έχουμε μόνο την φωνή μας, την οποία και φιμώνετε. Και μιλάω για τις περιπτώσεις που πράγματι έχουμε δίκαιο. Γιατί δεν καταλαβαίνετε, επιτέλους, ότι αφήνετε μια σφραγίδα μέσα μας, που θα υπάρχει μια ζωή; Για μας δεν είστε ένα αριθμός, ένα τμήμα, μια χρονιά, όπως είμαστε εμείς για σας. Εσείς, όταν τελειώσει η χρονία θα μας έχετε ξεχάσει ενώ για μας θα είστε για πάντα ένα μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία μας. Ευτυχώς δεν είστε όλοι έτσι. Υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα ακούνε.


Σε αυτούς που ακόμα μας ακούνε

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Το αφιέρωμα της εβδομάδας (Amy Lee)

Η Amy Lee είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1981 στην Φλόριντα. Χαρακτηριστικά της είναι τα όμορφα μάτια, τα μακριά μαύρα μαλλιά και η τέλεια φωνή. Όπως όλοι ξέρουμε, ήταν τραγουδίστρια των Evanescence και στιχουργός των περισσότερων τους τραγουδιών. Όταν οι Evanescence διαλύθηκαν πέρυσι, η Amy χάθηκε, αλλά ακόμα υπάρχει ελπίδα ανασυγκρότησης των Ev. Η ίδια η Amy Lee είχε δηλώσει ότι μπορεί να κάνει ένα solo, αλλά θα έχει το δικό της στυλ, και όχι το στυλ των Evanescence. Ας ελπίσουμε ότι θα ζήσουμε να την ξαναδούμε να τραγουδάει ξανά, έστω και live αγαπημένων μας τραγουδιών. Ιδιαίτερη σημείωση απο εμένα αξίζει σε ένα live που είχε κάνει σε μία εκπομπή μαζί με τον Ben Moody στο τραγούδι "Going Under" (video κάτω)

Η Amy αποτελεί την κύρια εικόνα (image) του συγκροτήματος και τις περισσότερες φορές δίνει εκείνη συνέντευξη εκ μέρους των Evanescence. Ο Ben Moody ανακάλυψε τη φωνή της Amy σε μία θερινή κατασκήνωση το 1994, όταν τραγούδησε μερικούς στίχους από το τραγούδι "I'd Do Anything For Love" του Meat Loaf παίζοντας παράλληλα πιάνο. Μετά από αυτό, τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σήμερα, η Amy Lee είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αξιοθαύμαστες φωνές στη μουσική βιομηχανία.

Όσο και αν λείψει απο τον χώρο της μουσικής, θα την αγαπάμε πάντα.








"Αξίζει να το δεις" τα χαράματα













Απευθύνομαι στον αγαπητό ΑΝΤ1 Κύπρου.

Αγαπητέ ΑΝΤ1 Κύπρου. Γνωρίζεις ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου και ότι συχνά σε τιμώ με το τηλεκοντρόλ μου. Μπορείς, όμως, να μου εξηγήσεις ποιος Κύπριος τηλεθεατής, θα ξυπνήσει στις 5.30 το πρωί για να δει την Τατιάνα; Είπαμε ότι εδώ ότι όλοι ξυπνάμε 1 ώρα γρηγορότερα από την Ελλάδα (σχολείο πάμε απ' τις 7.30), αλλά ΔΕΝ ξυπνάμε και τα κοκόρια. Πώς περιμένετε να κάνει η εκπομπή τηλεθέαση; Δείχνετε, που δείχνετε την εκπομπή με 1-2 διαφορά με την Ελλάδα, τις βάζετε τα χαράματα για να μην τις βλέπει κανείς; Και να πω ότι όλη μέρα το πρόγραμμα σας είναι γεμάτο, να πω εντάξει; Αλλά τα 3/4 του προγράμματος σας έχουν πάνω δεξιά το (Ε). Θα σας πείραζε να το βάζατε σε μια πιο φυσιολογική ώρα;

Είμαστε στον Αέρα...

Παλαιότερα αυτό σήμαινε ότι βγαίναμε στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση. Τώρα άλλαξαν οι εποχές. Εμείς βγαίνουμε στο διαδυκτιακό αέρα. Έχουμε μαζί μας ένα φτυάρι για να θάψουμε όλα τα στραβά και τα ανάποδα που βλέπουμε γύρω μας. Και πιστέψτε μας, είναι πολλά.

Γιατί μας λένε "Ανώνυμους" όμως; Αυτή η ιδέα μας ήρθε εντελώς στο ντούκου, ενώ ψάχναμε ένα όνομα για αυτο το ιστολόγιο. Ενώ πετάγαμε διάφορα ονόματα και βλέπαμε ότι δεν καταλήγαμε πουθενά, είπαμε ότι στο τέλος θα το αφήναμε ανώνυμο το blog. Αρχικά γελάσαμε. Και μετά καταλήξαμε ότι ήταν καλή ιδέα. Ανώνυμοι Ντοτ Κομ! Το "Ανώνυμοι" θα έδινε κάτι το γενικό, κάτι που ταίριαζε στην περίπτωση μας. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι αυτά που σκεφτόμαστε εμείς, τα σκεφτόνται και χιλιάδες άλλοι.

Να είστε σίγουροι ότι οι "Ανώνυμοι" κυκλοφορούν ανάμεσα σας. Μπορεί να είναι ο γείτονας σας, ο ψιλικαντζής από απέναντι, το παιδί από το διπλανό τμήμα...

Οπότε beware! "Ανώνυμοι" are watching you!